Home / Update rondom PowerPanel v4

Update rondom PowerPanel v4

17 mei 2016 - 00:00u - 2 minuten leestijd

Op 19 april jl is RealHosting naar versie 4 van PowerPanel overgestapt. Helaas is de overgang naar PowerPanel v4 niet voor iedereen vlekkeloos verlopen. Graag geven we toelichting op de weken na lancering tot nu (half mei).

Meer dan een jaar hebben vier programmeurs gewerkt aan deze volledig nieuwe versie. De software is ingrijpend aangepast. Dit was nodig om de verdere stabiliteit en toekomstige uitbreidingen te waarborgen. Onderdeel van het proces was (uiteraard) ook een uitgebreide testcyclus. Daaruit waren geen “showstoppers” gekomen.

Kort na lancering bleek het bestelproces niet goed te verlopen. Met name de webwinkel gaf onverwacht veel problemen. Uiteindelijk heeft het meerdere dagen gekost om dit probleem op te lossen – dat topprioriteit had. In de tussentijd kregen wij meldingen van een aantal kleinere problemen, wensen en vragen. Die hebben we moeten parkeren totdat het bestelproces weer in orde was. In deze periode hebben we veel emails en telefoontjes gekregen met meldingen.

We wisten dat het aanmaken van facturen nog niet helemaal in orde was, dit laat zich ook lastiger testen. Ingecalculeerd was dat we de periode 18 april tot 1 mei (twee weken) hadden om dit af te ronden. Echter dachten onze Partners daar anders over en drongen aan op het spoedig oplossen van dit onderdeel. Wederom ten koste van de kleinere meldingen. Er was ook extra tijdsdruk omdat we al veel tijd verloren hadden met het bestelproces.

Ondertussen was de software zo’n anderhalve week online zonder dat we veel meldingen hadden opgelost. Eigenlijk maar twee (bestellen en facturatie). Dat heeft veel geduld gevraagd van met name onze Partners. Nadat de eerste twee waren opgelost, zijn we vol gas doorgegaan met het oplossen van de kleinere problemen. We lossen momenteel dagelijks vele bugs op. Onze lijst met meldingen wordt snel korter.

We begrijpen dat er mogelijk (veel) hinder is ontstaan met de overgang. Dat betreuren we uiteraard en bieden daar onze excuses voor aan. Echter was dit een noodzakelijke stap om ook in de toekomst een prettig control panel te kunnen bieden. Er is nu een veel robuustere basis waarop we in de toekomst functionaliteit kunnen toevoegen. We zijn ervan overtuigd dat we de aanloopproblemen onder controle hebben en werken zeer hard om ook de laatste meldingen weg te werken.
Mocht je ondertussen nog iets tegenkomen, dan horen we dat graag! Alleen met jullie hulp kunnen we het nog beter maken.

Pim Directeur en eigenaar

Pim is directeur van RealHosting en sinds 2001 actief in webhosting. Hij is voornamelijk op strategisch niveau actief maar zijn Linux-hart klopt nog steeds.

pim@realhosting.nl - 088-7508918

web-monitoring-ok