Home / (afgerond) Verbeteringen aan onze hosting

(afgerond) Verbeteringen aan onze hosting

20 oktober 2016 - 00:00u - 3 minuten leestijd

Ontwikkelingen op gebied van hosting gaan snel. Naast het periodiek onderhoud iedere maand, werken wij ook op langere termijn aan innovatie.

Bij RealHosting werken we met “templates”. Dit is een blauwdruk voor serverinrichting waarbij we alle facetten uitgebreid hebben getest. Eens per ongeveer twee jaar brengen we een nieuwe template uit met daarin de laatste technologische innovatie. Vandaag is de dag waarop we onze nieuwe template, genaamd “Hosting 2017” uitbrengen. Dit is de blauwdruk die wij de komende +/- 2 jaar zullen gebruiken.

Oudere servers op basis van “Hosting 2012” en “Hosting 2014” blijven gewoon actief en ook onderhouden. Echter gaan we de servers ouder dan dat nu vernieuwen. Dan blijft de hosting snel, innovatief en veilig.

Belangrijkste verbeteringen voor “Hosting 2017”:

  • Plesk 17 als basis
  • WordPress Toolkit standaard
  • PHP 7.0 standaard (PHP 5.5 en 5.6 selecteerbaar)
  • MariaDB 10.1 (database tot 3 keer sneller!)
  • Nginx-webserver met o.a. HTTP2 ondersteuning (flinke snelheidsverbetering)
  • Git integratie
  • Live log browser
  • En tientallen overige verbeteringen

Wanneer gaan we dit doen

Wij zullen per week een aantal servers migreren. Dat kan dus betekenen dat wanneer je meerdere websites bij ons host, daar ook een aantal weken tussen kan zitten. Wij zullen starten in november 2016 en verwachten februari 2017 klaar te zijn.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik zelf doen?

Belangrijk is dat je op de dag van de geplande migratie geen wijzigingen doet aan je website. Die kunnen namelijk verloren gaan. Plan bijvoorbeeld ook geen mediacampagnes.
Wij zorgen voor datamigratie dus in principe is geen verdere actie nodig.

Welke overlast geeft deze omzetting?

Als je wijzigingen doet op de dag van omzetting, zullen die waarschijnlijk verloren gaan. Verder kan het zijn dat email tijdelijk vertraagd binnenkomt (zal niet verloren gaan). Ook zal er op het moment van echte overstap een korte onderbreking in de dienstverlening zijn.

Krijgt mijn website een ander IP-adres?

Nee, we nemen het oude IP adres mee naar de nieuwe server. Hierdoor voorkomen we DNS instellingen en extra werk.

Worden alle websites gemigreerd?

Nee, dit betreft slechts een klein gedeelte van onze servers. Het kan dus best zijn dat jouw website al op een nieuwere generatie server staat.

Kan mijn bestaande Private Cloud ook omgezet worden naar de nieuwste generatie?

Dit kan, maar pas nadat wij dit project hebben afgerond. Neem contact op met de afdeling Verkoop voor verder advies en een offerte.

Hoe weet ik of mijn website gemigreerd wordt?

We hebben een handige tool ontwikkeld zodat je kan controleren of jouw website omgezet wordt. Deze tool vertelt je ook gelijk wanneer dit zal gebeuren.

Controleer of jouw website omgezet wordt

web-monitoring-ok